Salted mackerel coconut dipping
หลนปลาอินทรีเค็ม

Ingredient
-
Salted mackerel 15 g.1.
-
coconut milk 50 g.
-
Minced shrimp 80 g.
-
Minced pork 80 g.
-
Sliced shallots 15 g.
-
lime leaves 4 leaves
-
Chili 10 g
-
Tamarind juice 2 tbsp.
-
Lemon juice 2 tbsp.
-
Coconut sugar 1 tbsp.
-
vegetable set ex Cucumber, Thai
Eggplant, Winged bean
ส่วนประกอบ
-
ปลาอินทรีเค็ม 15 กรัม1.
-
กะทิ 250 กรัม
-
กุ้งสับ 80 กรัม
-
หมูสับ 80 กรัม
-
หอมแดง 15 กรัม
-
ใบมะกรูด 4 ใบ
-
พริก 10 กรัม
-
น้ำมะขามเปียก 2 ช้อนโต๊ะ
-
น้ำมะนาว 2 ช้อนโต๊ะ
-
น้ำตาลปิ๊บ 1 ช้อนโต๊ะ
-
ผักเครื่องเคียง เช่น แตงกวา, มะเขือเปราะ, ถั่วพู
Instructions
-
Prepare the pan with high heat, and add oil to the pan
-
Fried salted mackerel until golden brown and take out on a plate and crush a salted mackerel
-
Mixing minced shrimp, minced pork, Fried Salted Mackerel and coconut milk 100 ml
-
Turn on the stove put ingredients number
-
into the pot stir until evenly distributed.
-
add coconut milk 150 ml into the pot
-
Add sliced shallots, tamarind juice, lime juice, coconut sugar (Season to taste) and mix together
-
Add chili, lime leaves
-
Prepare a plate and serve with vegetables set.
วิธีทำ
-
ตั้งกระทะแล้วเติมน้ำมันลงในกระทะ (สำหรับทอด)
-
ทอดปลาอินทรีเค็มจนมีสีเหลืองทอง ตักใส่จาน และ ขยี้ปลาอินทรีเค็มทอดให้เป็นชิ้นเล็กๆ
-
ผสมกุ้งสับ หมูสับ ปลาอินทรีทอด และกะทิ 100 ml ให้เข้ากัน
-
เปิดเตาแก๊ส นำส่วนผสมข้อ3ใส่หม้อแล้วผัดให้เข้ากัน
-
เติมกะทิ 150 ml ที่เหลือลงใส่หม้อ
-
ใส่หอมแดงซอย และปรุงรสด้วย น้ำมะขามเปียก น้ำมะนาว และ น้ำตาลมะพร้าว
(สามารถปรุงรสได้ตามใจชอบ) แล้วผสมให้เข้ากัน