top of page
SPICY DRIED SHRIMP SALAD
ยำกุ้งเเห้ง
Ingredients
ส่วนประกอบ
-
Dried shrimps 100g
-
Shallots 15g
-
Chilli 10g
-
Sugar 1/2 tbsp
-
Lime juice 1 tbsp
-
Fish sauce 1/2 tbsp
-
กุ้งแห้ง 100 กรัม
-
หอมแดง 15 กรัม
-
พริก 10 กรัม
-
น้ำตาล 1/2 ช้อนโต๊ะ
-
น้ำมะนาว 1 ช้อนโต๊ะ
-
น้ำปลา 1/2 ช้อนโต๊ะ
Cooking Method
-
Blanch dried shrimp in hot water for 10 minutes
-
Sliced chilli, shallot, and put on bowl
-
Add fish sauce, lime juice, sugar in bowl and mix them well.
-
Add blanched dried shrimps, and mix all ingredients
-
Ready to serve
วิธีการทำ
-
ลวกกุ้งแห้งในน้ำร้อน 10 นาทีและตักใส่ชาม ตั้งทิ้งไว้
-
หั่นพริก, หอมแดง ใส่ลงในชาม
-
เติมน้ำปลา, น้ำมะนาว, น้ำตาล ลงในชาม แล้วผสมให้เข้ากัน
-
เติมกุ้งแห้งที่ลงแล้วลงในชามแล้วผสมให้เข้ากัน
-
จัดจานพร้อมเสริฟ์
bottom of page