top of page

SPICY DRIED SHRIMP SALAD
ยำกุ้งเเห้ง

ยำกุ้งเเห้ง.jpg

Ingredients

 ส่วนประกอบ

  • Dried shrimps 100g

  • Shallots 15g 

  • Chilli 10g

  • Sugar 1/2 tbsp

  • Lime juice 1 tbsp

  • Fish sauce 1/2 tbsp

  • กุ้งแห้ง 100 กรัม

  • หอมแดง 15 กรัม

  • พริก 10 กรัม

  • น้ำตาล 1/2 ช้อนโต๊ะ

  • น้ำมะนาว 1 ช้อนโต๊ะ

  • น้ำปลา 1/2 ช้อนโต๊ะ

Cooking Method

  • Blanch dried shrimp in hot water for 10 minutes 

  • Sliced chilli, shallot, and put on bowl 

  • Add fish sauce, lime juice, sugar in bowl and mix them well. 

  • Add blanched dried shrimps, and mix all ingredients 

  • Ready to serve

 วิธีการทำ

  • ลวกกุ้งแห้งในน้ำร้อน 10 นาทีและตักใส่ชาม ตั้งทิ้งไว้

  • หั่นพริก, หอมแดง ใส่ลงในชาม

  • เติมน้ำปลา, น้ำมะนาว, น้ำตาล ลงในชาม แล้วผสมให้เข้ากัน

  • เติมกุ้งแห้งที่ลงแล้วลงในชามแล้วผสมให้เข้ากัน

  • จัดจานพร้อมเสริฟ์

Bangkok Dehydrated Marine Product Co., Ltd.

33/3 Mu 8, Lardloomkaew-Pathumthani Road
Kubangluang, Lat Lum Kaeo, Pathum Thani
Thailand 12140

Tel: +662 581 7691-6

Fax: +662 581 7698-9

  • Facebook
  • YouTube
bottom of page